5 factori in stabilirea salariilor

            Stabilirea salariilor corecte poate fi un aspect destul de complicat al unei companii. Daca platesti prea putin, nu atragi talent si abilitati, iar daca platesti prea mult, nu vei primi raport calitate pret. Asadar, cum sa faci? Iata cinci factori de care depinde stabilirea salariilor corecte pentru angajatii tai.

                Profilul de aptitudini

                Inainte de a lansa un anunt de angajare, gandeste-te foarte clar la ce anume vrei de la viitorul tau angajat. Fiecare aptitudine are diferite niveluri de pregatire, iar aceastea au pretul lor. Astfel, gandeste-te la ce nivel de cunostinte vrei sa aiba noul tau angajat, dar si la ce salariu ii poti oferi, apoi trage linia si concluzioneaza.

                Importanta si responsabilitate

           Gandeste-te in mod obiectiv la importanta functiei pe care angajatul o va ocupa. In momentul in care iti organizezi angajatii, stabileste care sunt rolurile cruciale din companie si, totodata, care persoane au cele mai mari responsabilitati. Ei bine, acestea sunt cele care trebuie sa fie motivate de un salariu mai mare.

                Cerere si oferta

            Mai mult decat sa iti studiezi propria companie, trebuie sa analizezi si piata. Vezi in ce stadiu se afla economia si cat de multe posture libere sunt in domeniul in care si tu vrei sa angajezi. Cu cat mai multe locuri de munca disponibile sunt, cu atat va trebui sa platesti mai mult pentru a atrage talent.

                Concurenta

               Daca vrei sa angajezi un economist, vezi cu cat il platesc firmele din domeniul tau pe al lor. Da, in general, aceste informatii sunt confidentiale, dar si tu stii si noi stim, ca se pot afla.

                Industria

                Exista o serie de industrii despre care se stie ca platesc mai bine si altele care platesc putin. Spre exemplu, angajatii din domeniul IT castiga mai bine decat cei din invatamant. Astfel, fa un studiu de piata al domeniului in care profesezi, pentru a stii unde trebuie sa te situezi.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
5 raspunsuri care iti arata cum sa alegi contabilul potrivit

Te-ai hotarat asupra faptului ca vrei sa angajezi un contabil, ai dat sfara in tara, ai ales CV-urile cele mai...

Close