5 raspunsuri care iti arata cum sa alegi contabilul potrivit

Te-ai hotarat asupra faptului ca vrei sa angajezi un contabil, ai dat sfara in tara, ai ales CV-urile cele mai bune, ai intervievat candidatii si acum nu poti sa te hotarasti care este alegerea cea mai potrivita. Ei bine, iata o serie de cinci intrebari ale caror raspunsuri vor determina cel mai potrivit om pentru compania ta.

  1. Cu ce fel de clienti este obisnuit contabilul sa lucreze? Un restaurant va avea cu totul si cu totul alt sistem de finante decat o firma de constructii sau o agentie de marketing. Asadar, trebuie sa stii cu ce fel de companii a mai lucrat persoana in cauza.
  2. Cine va face munca propriu-zisa? Foarte multi contabili apeleaza la alte persoane pentru anumite parti ale muncii lor. Daca si candidatul tau obisnuieste sa faca acest lucru trebuie sa te asiguri ca acea terta persoana va fi la dispozitia ta cand vei avea nevoie sa discuti ceva cu ea.
  3. Este un contabil de tip conservator sau agresiv?  Unii contabili vor sa inoveze, sa modifice multe concepte, sa anuleze, sa ia de la inceput si asa mai departe, pe cand altii prefera o abordare traditionala. Este foarte important pentru tine sa iti dai seama ce fel de om se potriveste la tine in companie si ce fel de contabil este candidatul pe care vrei sa il angajezi.
  4. Cum isi tarifeaza serviciile? Unii contabili au tarif pe ora, altii pe factura, altii pe luna etc. Trebuie neaparat sa stii ce fel de tarif practica, astfel incat sa fie profitabil pentru tine si adecvat cu stilul de lucru al companiei tale.
  5. Cum se descurca cu mai multe companii in acelasi timp? Poate ca esti unul dintre antreprenorii care au mai multe companii sub numele lor sau poate ca vrei sa devii. Poate ca vrei sa stii ca persoana pe care o angajezi va avea timp de tine si de firma ta la orice ora, iar aceasta mai are deja o serie de clienti. Ei bine, trebuie sa afli cat de bine se descurca respectivul contabil cu sarcinile multiple, din domenii multiple si cat timp iti poate dedica.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Arta atragerii de finante – cei trei C

Specialistii au determinat existenta a trei intrebari al caror raspuns trebuie sa fie foarte clar in mintea unui antreprenor care...

Close