Ce se schimba in privinta bonurilor fiscale din luna martie 2015

Incepand cu data de 1 martie, potrivit legii, toate restaurantele, barurile si cluburile sunt obligate sa includa in meniu un anunt care apartine Ministerului Finantelor, referitor la obligatia de a primi bon fiscal. Toti agentii economici vor fi obligati sa il puna la dispozitia clientilor, asa incat acestia sa-l poata citi permanent.

 

Potrivit datelor unui proiect de ordin al Ministerului Finantelor Publice, “toti operatorii economici care desfasoara activitati comerciale in unitati de tip restaurant, bar, discoteca, club, si altele asemenea, asigura informarea clientilor si prin tiparirea anuntului de atentionare pe prima pagina a meniurilor pe care le pun la dispozitia acestora, ori prin alte mijloace, astfel incat, la fiecare masa destinata clientilor, acestia sa aiba permanent posibilitatea de a citi anuntul de atentionare”.

 

Ministerul Finantelor incearca prin intermediul acestui proiect sa stabileasca continutul anuntului de atentionare a clientilor in privinta obligatiei de a primi bonul fiscal, din Ordonanta de Guvern cu nr. 10 din 2015 pentru organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale.

 

Conform Mediafax, anuntul mentionat va avea sigla Ministerului Finantelor si va detine in antet sigla Guvernului Romaniei si va stipula faptul ca in cazul in care nu primiti bon fiscal, aveti obligatia sa-l solicitati, iar daca sunteti refuzati, puteti beneficia de bunul achizitionat sau de serviciul prestat fara sa fiti nevoiti sa achitati contravaloarea acestuia. Proiectul mentionat mai arata ca puteti cere bonurile fiscale cu scopul de a putea participa la extragerile lunare ale Loteriei Bonurilor Fiscale.

 

Daca aveti probleme, puteti apela gratuit serviciul TelVerde al Ministerului Finantelor Publice 0800.800.085!

 

In plus, Ministerul Finantelor arata ca este strict interzisa inmanarea catre client a altui document, care atesta plata contravalorii bunurilor sau serviciilor prestate, decat bonul fiscal. Daca aveti probleme in acest sens si vreti sa semnalati nerespectarea unor obligatii legale ale operatorilor economici, legea va permite sa apelati gratuit, in orice moment, serviciul TelVerde al Ministerului Finantelor Publice, telefon 0800.800.085.

 

Conform sursei citate, toate companiile obligate prin lege sa utilizeze aparate de marcat electronice pentru emiterea bonurilor fiscale, mai ales cele care vand direct catre populatie, este necesar sa inlocuiasca in mod treptat aparatele de marcat electronice fiscale dotate cu role jurnal pe suport de hartie, cu cele echipate cu jurnal electronic.

 

In plus, conform prevederilor legale, firmele trebuie sa conecteze dispozitivele respective la sistemul de supraveghere si monitorizare national, pentru ca sa fie posibila transmiterea datelor financiare catre ANAF, mai anunta sursa citata.

 

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
De ce aleg companiile sa investeasca in Romania, desi sistemul fiscal este instabil

Potrivit datelor unui studiu realizat de compania de consultanta financiara Accace, Codul Fiscal din Romania este considerat instabil de catre...

Close