Cum arata juramantul pe care ar trebui sa il depuna bancherii din Marea Britanie

Potrivit datelor publicate de BBC, Marea Britanie intentioneaza sa introduca un juramant special pentru bancheri ca sa poata creste nivelul de responsabilitate in sistemul financiar-bancar, zguduit de numeroase probleme si scandaluri.

In aceasta tara din Europa, autoritatile au anuntat ca lipsa increderii britanicilor in sistemul bancar, care s-a inregistrat dupa mai multe scandaluri financiare, reprezinta o temere majora pentru industrie si autoritati. BBC arata ca in cadrul unui nou studiu, think-thank-ul ResPublica a solicitat un juramant din partea bancherilor englezi, care ar trebui sa aduca servicii unui scop moral, dar si unuia economic.

Raportul mentionat arata ca afacerile trebuie tratate ca si consumatorii, iar in acest fel bancile ar putea trata companiile intr-un mod mai echitabil. Seful de la ResPublica, Philip Blond, a declarat pentru BBC ca in acest mod se doreste inlaturarea scandalurilor din domeniul bancar, mai ales ca “virtutea lipseste din institutiile bancare” din aceasta tara.

Raportul mai arata ca bancherii din Marea Britanie nu sunt morali, iar institutiile pentru care lucreaza duc lipsa unui obiectiv social. Potrivit raportului amintit, acest nou juramant are rolul de a-i plasa pe bancheri pe “drumul spre absolut”.

Juramantul mentioneaza ca bancherul trebuie sa denunte imoralitatea si incorectitudinea, ori de cate ori le va intalni in activitatea sa!

ResPublica a indicat ca Asociatia Bancherilor Britanici si Banking Standards Review Council ar trebui sa adopte juramantul pentru toti membrii lor, iar acesta ar trebui sa sune cam asa: “Voi face tot ce imi sta in puteri pentru a pune nevoile clientilor pe primul plan. Prima mea responsabilitate este sa furnizez o calitate exemplara a serviciului pentru clienti si sa respect legea”.

Juramantul mentioneaza ca bancherul trebuie sa denunte imoralitatea si incorectitudinea, ori de cate ori le va intalni in activitatea sa, “deoarece purtarea bancherilor poate avea consecinte dramatice asupra societatii”.

BBC anunta ca potrivit sefului BBA pentru operatiuni financiare, Paul Chisnall, “restaurarea increderii in sistemul bancar inseamna un lucru foarte important, insa schimbarile intr-o industrie atat de complexa precum cea bancara necesita o perioada mai mare de timp.

Conform sursei citate, juramantul ar putea fi o parte a solutiei, pentru sistemul bancar din Marea Britanie. Think-thank-ul ResPublica anunta ca actionarii bancilor ar trebui sa fie mai receptivi in privinta responsabilizarii bancilor si a activitatilor derulate de catre acestea pentru a elimina potentialele probleme din sistemul bancar englez.

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Ce se schimba in privinta bonurilor fiscale din luna martie 2015

Incepand cu data de 1 martie, potrivit legii, toate restaurantele, barurile si cluburile sunt obligate sa includa in meniu un...

Close