Cum gasesti un contabil potrivit pentru mica ta afacere

Un contabil este unul din cei mai importanti si de ajutor consilieri shutterstock_231578008-673x596pe care il poate avea un proprietar al unei afaceri. Un contabil face mult mai mult decat sa depuna declaratiile fiscale. Acesta poate oferi sfaturi critice la inceputul unei afaceri precum sfaturi benefice in ghidarea deciziilor tale cu privire la dezvoltarea si extinderea afacerii.

Dar cum sa faci sa il gasesti pe cel potrivit pentru tine? Iata cateva intrebari pe care sa ti le pui atunci cand vrei sa gasesti un cntabil pentru mica ta afacere:

 

  1. De ce ai nevoie de un contabil?

Primul pas pe care ar trebui sa il faci atunci cand pornesti in cautarea unui contabil, este acela de a determina ce anume iti doresti ca el sa faca pentru afacerea ta. Unii contabili sunt dispusi sa se ocupe de ceea ce tine strict de contabilitate, in timp ce altii sunt dispusi sa se concentreze pe sarcini mai largi ale afacerii.

Dimensiunea afacerii poate fi mica, insa procesele interne pot fi complexe, iar in aceasta situatie vei avea nevoie de mai mult decat contabilitate, vei avea nevoie de sfaturi si asistenta in diversele etape prin care trece afacerea ta.

 

  1. Unde gasesti contabilul potrivit?

Odata ce stii ce anume doresti de la un contabil, urmeaza sa pornesti in cautarea posibililor candidati. Ai putea apela la o firma de recrutare sau ai pute cere recomandari din partea altor proprietari de afaceri mici, de preferinta cu o industrie asemanatoare cu a ta.

 

  1. Cum il evaluezi?

Cere referinte de la firmele pentru care a mai lucrat, apoi stabileste o intalnire in care sa ii prezinti detalii despre firma ta,  despre ce anume iti doresti ca acesta sa faca pentru tine, care este disponibilitatea acestuia, cat de mult timp este dispus acesta sa lucreze pentru tine, etc.

De asemenea, este bine sa afli daca acesta stie sa puna intrebarile potrivite. In acest scop, ai putea sa il intrebi daca are anumite curiozitati legate de afacerea ta. Daca nu, cu siguranta nu este candidatul potrivit deoarce ai nevoie de un contabil proactiv. Cu cat acesta va fi mai implicat in afacerea ta, cu atat mai mult vei obtine rezultate mai bune.

 

  1. Care este costul serviciilor oferite?

Fiecare afacere este diferita, deci nu exista nici un raspuns usor in cazul in care te intrebi cat ar putea sa te coste serviciile de contabilitate. Preturile pot varia in functie de marimea afacerii cat si in funtie de situatia in care iti doresti un contabil autorizat sau neautorizat.

Totusi, ai putea sa il intrebi ce servicii poate oferi si care este costul fiecarui serviciu oferit, ce este inclus in costul lunar si ce se tarifeaza suplimentar.

 

Speram ca ti-au fost de folos aceste informatii, si nu uita: rolul si importanta unui contabil in afacerea ta sunt stabilitae de tine, insa trebuie sa le gandesti cu atentie deoarece vor avea impact asupra rezultatelor financiare ale companiei.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Afacerile de familie – care este viitorul acestora in tara noastra

Afacerile de familie incep sa prinda contur si in tara noastra. Potrivit informatiilor sondajului PwC Family Business Survey, citat de...

Close