Economia Chinei: Ce masuri va lua China pentru a-si proteja bancile

Problemele din economia Chinei au pus pe ganduri autoritatile dineconomia chinei-masuri de protectie aceasta tara, care se grabesc sa ia masuri pentru ca situatia sa nu se inrautateasca si mai mult decat este acum.

BBC arata ca banca centrala a Chinei a anuntat ca va injecta peste 80 miliarde dolari in cele mai mari cinci banci detinute de stat, pentru a compensa ritmul lent al dezvoltarii economice.

Banca centrala chineza a facut publica faptul ca va oferi fiecarei institutii bancare din aceasta tara un imprumut de 100 miliarde dolari, cu dobanzi accesibile, pe o perioada de trei luni. BBC anunta ca aceasta este una dintre primele masuri de stimulare a cresterii in a doua cea mai mare economie a lumii, arata expertii financiari.

Autoritatile asiatice vor ca reforma din acest domeniu sa restabileasca increderea investitorilor in mediul de business, care este serios afectata de statisticile economice nefavorabile.

Pe de alta parte, recent, productia industriala si investitiile straine directe in China au atins cel mai scazut nivel din ultimii ani, anunta analistii citati de BBC.

Expertii sunt ingrijorati de faptul ca autoritatile din China ar putea rata tinta de crestere economica de 7,5%, preconizata pentru anul acesta!

Autoritatile au anuntat ca cele 5 banci care vor beneficia de imprumuturi, sunt Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Bank of China si Bank of Communications.

In aceste zile, actiunile bancare chineze au crescut la bursa din Hong Kong, dupa anuntul injectiei de capital. Cu toate acestea, mai multi specialisti si-au exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca autoritatile din China ar putea rata tinta de crestere economica de 7,5%, preconizata pentru acest an.

BBC mai scrie ca imediat dupa recesiunea economica care a debutat in 2008, China a dezvaluit un program serios de stimulare economica, menit sa tina finantele tarii intr-un anumit echilibru.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Cum sa reduci costurile afacerii tale – Partea 2

Ca o continuare a articolului anterior, in care am discutat despre primii cinci pasi despre cum sa reduci costurile afacerii tale, revenim...

Close