5 greseli ale antreprenorilor in cautare de finantare

Foarte multi oameni de afaceri se pierd in sarcinile complicate si uita elemente de baza din reteta de succes a conducerii de afaceri. In cazul cautarilor de finante, cercetarile au scos la iveala o serie de cinci greseli comune pe care antreprenorii le fac din neatentie sau nestiinta. Citeste-le si evita-le, iar pentru consultanta sepcializata, colaboreaza cu specialisti!

  1. Sunt dezorganizati.

Aceasta este una din cele mai intalite greseli ale antreprenorilor. Este adevarat faptul ca antreprenorii au o multime de lucruri de facut pentru a-si mentine afacerea la cele mai inalte standarde, dar niciodata nu trebuie uitat aspectul ordinii in lucruri si in idei. Nu uita sa iti reinnoiesti in permanenta documentele, planificarile, rapoartele si asa mai departe.

Finantatorii au nevoie de informatii complete, de actualitate si prompte, iar daca nu esti cat mai bine organizat nu vei putea sa le oferi.

  1. Sunt incomplet informati.

Pentru a alege cea mai buna solutie de finantare pentru afacerea ta, trebuie sa cunosti in detaliu toate optiunile. Exista o multime de programe care te pot ajuta pe care, daca nu le ai in vedere, poti avea de pierdut.

  1. Nu mentin relatii cu finantatorii.

Foarte multi finantatori  nu vor sa lucreze cu oameni care nu isi arata interesul. Imagineaza-ti o companie care nu comunica in mod constant cu oamenii care au investit in activitatea ei. Acest lucru duce, cel mai probabil, la pierderea respectivelor persoane dupa terminarea contractului.

  1. Imprumuta prea mult.

Cand isi calculeaza bugetul necesar, foarte multi antreprenori de firme mici gandesc prea sus. In primul rand, acest lucru duce la respingerea cererii de finantare din cauza lipsei de realism a planului. In al doilea rand, nu este bine ca o afacere sa se angajeze intr-o plata lunara intinsa pe zece ani, spre exemplu.

  1. Nu sunt atenti la ce semneaza.

Desi pare rupt din basme, chiar exista o multime de antreprenori care semneaza contracte fara sa citeasca toate clauzele acestora. Ei bine, asa se trezesc acestia ca platesc dobanzi uriase, ca trebuie sa inapoieze integral intr-un termen prea scurt si asa mai departe.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Care este comportamentul financiar al tinerilor romani

Un studiu realizat in cadrul unui program de internship al Bancii Comerciale Romane, denumit "Summer Job", arata ca in acest...

Close