Afacere de familie – avantaje

Cu totii ne-am gandit mai devreme sau mai tarziu sa ne lansam o afacere de familie. O afacere de familie vin cu un set de avantaje, dar totodata si cu un set de provocari. Pentru a avea succes, avantajele trebuie sa fie valorificate iar provocarile depasite. In acest articol sunt prezentate avantajele, care pot fi completate in functie de caz, in situatiile fericite.

 

Afacere de familie – avantaje:

 

  1. Stabilitate

Pozitia in familie, de cele mai multe ori, determina cine va conduce o afacere de familie. Acesti lideri raman de obicei pe pozitie mai multi ani, pana intervin factori precum pensia, boala sau alte evenimente din viata.

 

  1. Angajament

Avand in vedere faptul ca nevoile familiei sunt pe primul loc, exista un sentiment mai mare de angajament si responsabilitate. Acest angajament pe termen lung duce la beneficii suplimentare, cum ar fi o mai buna intelegere a industriei, a organizatiei si muncii, relatii mai puternice cu clientii, dar si vanzari si strategii de marketing mai eficiente.

 

  1. Flexibilitate

Nu vei auzi niciodata: “Dar asta nu scrie in fisa postului”. Membrii familiei sunt dispusi sa preia mai multe sarcini, asa cum nu se intampla la locurile de munca obisnuite, cu scopul de a asigura succesul afacerii.

 

  1. Obiective pe termen lung

Firmele non-familiale tintesc catre obiective trimestriale, pe cand cele familiale isi alcatuiesc strategii si isi seteaza tinte pentru mai multi ani, ba chiar, uneori, pentru zeci de ani.

 

  1. Cost scazut

Spre deosebire de angajatii obisnuiti, membrii familiei sunt dispusi sa contribuie cu propriile finante pentru a asigura succesul pe termen lung al afacerii. Acest avantaj este foarte la indemana mai ales in momentele mai dificile cum ar fi o criza economica.

 

Acestea fiind spuse, urmeaza ca saptamana viitoare sa va prezentam si cealalta parte a problemei, si anume dezavantajele pe care le are o afacere facute in familie.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
5 din cele mai absurde taxe

De-a lungul vremii, in diferite epoci, oamenii au inventat fel si fel de reguli absurde si de taxe care mai...

Close