Cat de mare este increderea in economie?

Potrivit ultimelor date ale institutiilor economice din Romania, valoarea indicatorului de incredere macroeconomica a consemnat o crestere de 2,6 puncte fata de luna anterioara, ajungand la maximum istoric de 70,7, arata Mediafax.

Conform unui studiu realizat de CFA Romania, asociatia profesionistilor in investitii din tara noastra, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrata de CFA Institute (SUA), acest maxim istoric a fost inregistrat in luna mai.

Sursa citata scrie ca indicatorul de incredere macroeconomica se calculeaza pe o scara cu valori intre zero, care inseamna “lipsa increderii” si 100 – respectiv “incredere deplina in economia romaneasca”.

Interviul s-a realizat in baza a 6 intrebari referitoare la conditiile curente ale mediului de afaceri si piata muncii si a estimarilor pentru viitorul an pentru mediul de afaceri, piata muncii, precum si evolutia venitului personal la nivel de economie.

Expertii de la CFA arata ca majorarea s-a produs ca urmare mai ales a componentei de conditii curente a indicatorului.

Mediafax scrie ca valoarea indicatorului conditiilor curente a fost de 59,8, atingandu-se astfel un nou maxim istoric.

Aceasta cifra se afla in crestere cu 6 puncte fata de valoarea inregistrata anterior, iar indicatorul anticipatiilor s-a majorat la 76, cu circa 0,9 puncte peste nivelul din martie 2015.

CFA arata ca in privinta cursului de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipatiilor pentru cele doua orizonturi de timp avute in vedere au consemnat un curs anticipat de 4,415, pentru o jumatate de an, fata de 4,440, in martie, respectiv de 4,420, pentru viitoarele 12 luni, fata de 4,450 anterior.

CFA Romania este una dintre cele 144 de societati membre ale CFA Institute si are peste 160 de membri.

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
5 greseli financiare care-ti pot aduce falimentul afacerii

Sa nu faci aceste greseli financiare care  pot fi fatale pentru afacerea ta!  In acest domeniu trebuie sa fii cat se poate...

Close