Cati dintre tinerii romani sunt informati despre pensiile administrate privat

Informatiile despre pensiile administrate privat lipsesc cu desavarsire din vocabularul multor tineri din tara noastra. In plus, multi dintre acestia nu inteleg cum merg lucrurile in acest domeniu. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de ING Pensii si citat de Agerpres.

Cercetarea arata faptul ca circa 30% din respondenti nu stiu ca au o pensie administrata privat, cu toate ca detin un astfel de produs. Expertii de la ING Pensii arata ca aceasta tendinta este si mai accentuata in mediul persoanelor de pana la 25 de ani, cu un procent de 38%.

Cercetarea realizata de ING Pensii mai arata cat de des se gandesc conationalii nostri la pensie. Conform acestui studiu, in clipa cand au fost chestionati despre cat de bine apreciaza ca inteleg sistemul de pensii administrate privat, numai 7 din 10 respondenti au apreciat ca sunt suficient de informati.

Pentru cei 30% dintre respondenti care au anuntat ca nu detin suficiente informatii cu privire la P2, cele mai importante motive care cauzeaza aceasta situatie se refera la faptul ca, desi au primit informatii, nu le-au inteles – in cazul a 24% dintre acestia, insa mai ales ca urmare a lipsei de interes, pentru 57% dintre acestia.

8,6 din 10 dintre respondenti nu au obiceiul de a economisi bani in mod constant pentru pensie!

Cercetarea mai indica faptul ca circa o cincime dintre respondentii care au declarat ca au primit scrisoarea anuala de informare de la administratorul lor in 2014, nu au citit-o deloc si nu stiu ce contine.

Studiul efectuat de ING Pensii arata faptul ca pentru multi romani, Pilonul 2 reprezinta singurul instrument financiar prin care acestia considera ca pot economisi bani pentru pensie. Circa 8,6 din 10 dintre respondenti au afirmat ca nu au obiceiul de a economisi bani in mod constant pentru pensie prin intermediul altor instrumente financiare, 62% spun ca nu reusesc, iar 23 de procente nici macar nu si-au propus sa faca acest demers.

P2 inseamna pentru majoritatea respondentilor unica varianta de economisire cu obiectivul suplimentarii veniturilor la momentul retragerii din activitatea profesionala.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Cum influenteaza evaziunea fiscala diferentele sociale dintre oameni

Evaziunea fiscala este o practica des intalnita in lumea celor bogati. Multi afaceristi poseda averi impresionante, chiar mai mari decat...

Close