Ce putem face in situatia in care firma noastra are conturile bancare poprite

In privinta procedurii legale de poprire a unor sume de bani din conturile bancare, potrivit prevederilor Codului de Procedura Fiscala, sunt supuse executarii silite prin poprire orice sume urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si in valuta.

Legea spune ca tot aici se se inscriu orice fel de titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, detinute sau datorate, cu orice titlu, debitorului de catre terte persoane sau pe care acestia le vor datora sau detine in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente.

Conform prevederilor legale, poprirea unor bani din conturile bancare ale persoanelor fizice sau persoanelor juridice se infiinteaza de catre organul de executare silita, printr-o adresa comunicata tertului poprit. Legea precizeaza ca in aceasta situatie va fi instiintat si debitorul despre infiintarea popririi asupra fondurilor sale.

In trecut, poprirea sumelor din conturile bancare se facea simultan cu transmiterea somatiei si a titlului executoriu. Acum insa, prin modificarile aduse Codului de procedura fiscala de prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvenrului cu numarul 8 din 2014, pentru stingerea creantelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmariti prin poprire asupra sumelor din conturile bancare.

De asemenea, trebuie spus ca poprirea nu poate fi infiintata inainte de implinirea unui termen de 30 de zile de la data comunicarii somatiei.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
La multi ani, ASCO Constructii!

ASCO Constructii implineste astazi 25 de ani. Fiind parteneri FirmaDeConta de peste 17 ani, dorim sa le uram un calduros...

Close