Crestere economica

Standard&Poor’s anunta rezultate cu privire la o crestere economica si reconfirma rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei.

Ministerul Finantelor Publice a publicat un comunicat in care se arata ca rezultatele obtinute de tara noastra privind o crestere economica sunt unele imbucuratoare.

Acestea sunt vesti foarte bune, cu atat mai mult cu cat se anunta si o crestere a numarului locurilor de munca si o scadere a inflatiei. Vedeti in comunicat mai  multe detalii cu privire la aceste schimbari pe care tara noastra a reusit sa le faca.

Agentia de rating s&p global ratings a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei pe termen lung si scurt, in valuta si in moneda locala, la bbb-/a-3, cu perspectiva stabila.

Aceasta reconfirmare are la baza rezultatele obtinute de Romania in plan economic, respectiv o datorie guvernamentala moderata, precum si perspectiva continuarii ritmului de crestere economica. Nivelul scazut al ratelor de dobanda si pretul petrolului au contribuit la o crestere economica in termeni reali de 3,8% anul trecut si de 5,2% in prima jumatate a anului 2016, fiind cea mai rapida crestere la nivelul Uniunii Europene.

„Anuntul agentiei Standard&Poor’s confirma faptul ca avem o crestere economica solida si sustenabila care nu vine singura, ci este insotita de crearea intr-un ritm accelerat de locuri de munca, de inflatie redusa si deficitul extern scazut. Nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru sfarsitul anului 2016 este sustenabil, de 39,1% din PIB, iar costurile de finantare ale Trezoreriei Statului sunt in scadere”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Agentia de rating ar putea imbunatati rating-ul de tara acordat Romaniei in conditiile continuarii consolidarii bugetare, tendintei sustinute de scadere a datoriei guvernamentale, precum si a programelor de restructurare si de privatizare cu succes a companiilor de stat.

Asadar, suntem pe drumul cel bun cu privire la economie. Sa ramanem pe pozitii, sa facem in continuare lucrurile pe care le-am facut si pana acum, pentru ca se pare ca le facem bine!

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Perspectivele economiei mondiale

Perspectivele economiei mondiale, discutate la reuniunea anuala a Fondului Monetar International si Bancii Mondiale Intr-un comunicat de presa al Ministerului...

Close