Modificarea Codului Fiscal – dezinformare din partea Ministerului Finantelor Publice

Modificarea Codului Fiscal nu a fost altceva decat o dezinformare la nivel public.

Modificarile Codului Fiscal nu sunt sustinute de Premierul Dacian Ciolos. Acesta a declarat luni in Parlament ca i-a cerut demisia lui Gabriel Biris, fostul secretar de stat al Mininsterului Finantelor Publice. Biris nu ar fi tinut cont de faptul ca Premierul nu a fost de acord cu modificarea Codului Fiscal si ca nu a vrut ca aceasta sa fie pusa in dezbatere publica. Iata ce a spus Dacian Ciolos:

”Am cerut Ministerului Finantelor, dupa discutii cu operatori economici, cu agenti economici, cu cei care lucreaza in mediul privat, sa vina cu propuneri de modificare care merg in acest sens, al simplificarii. Au fost mai multe propuneri la MF, dintre care unele dintre ele au vizat si anumite modificari care ar fi putut avea un impact asupra taxelor si impozitelor. Am stiut de ele si am spus foarte clar Ministerului Finantelor ca nu sustin astfel de modificari si ca nici macar nu vreau ca ele sa fie puse in dezbatere publica. Acolo a fost un secretar de stat care, in ciuda semnalului pe care eu l-am dat, a pus in dezbatere publica acel text si i-am cerut sa plece. Punct. Atat”, a declarat Dacian Ciolos. Acesta a mai spus si ca orice modificari au fost facute la Codul Fiscal au scopul de a simplifica sistemul de taxe.

”Stiti ca am mai venit cu modificari ale Codului Fiscal, in care a trebuit sa corectam erorifacute in trecut, erori de formulare, cum a fost si cea cu veteranii si cea cu plata impozitelor pentru gradinile din curtile oamenilor, unde dupa ce a fosta doptat Codul Fiscal, ati venit la noi, la guvernul acesta tehnocrat sa ne cereti sa modificam prin OUG aceste lucruri si sa le corectam. Asta am facut, le-am corectat”, a adaugat premierul.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Ce anume impiedica succesul in afaceri?

In volumul "Cei 12 factori ai succesului in afaceri", autorii Kevin Hogan, Dave Lakhani si Mollie Marti dezvaluie inclusiv factorii...

Close