Zece avantaje de a fi o companie mica

In timp ce companiile mici nu functioneaza la acelasi nivel cu cele mari, ele au unele avantaje distincte:avantaje de a fi o companie mica

 

  1. Flexibilitate

Companiile mici experimenteaza o inertie birocratica mai mica. Acest lucru le permite sa raspunda mai repede la schimbarile de pe piata, fata de companiile mari, care trebuie sa treaca prin procese mai grele. Companiile mici sunt capabile de manevrare rapida acolo unde cele mari nu dispun de viteza. Intr-o lume aflata in continua accelerare, toate companiile se confrunta cu provocarea de a se adapta rapid.

 

  1. Personal

Companiile mici pot fi cu caracter personal in moduri in care cele mari nu pot. Acest lucru le permite interactiuni mai semnificative intre companii si clienti. Companiile mari cheltuiesc sume enorme de bani in incercarea de a crea acelasi nivel de implicare personala.

 

  1. Pasiune

Atunci cand o companie este condusa de un numar mai mic de oameni sau doar de o persoana care desfasoara activitati independente, vezi mai multa pasiune pura. Acea pasiune nu este diluata de catre un personal mai mare si nici alterata de o viziune compromisa.

 

  1. Independenta

Odata cu mai putina birocratie vine si mai multa independenta. Antreprenorii companiilor mici sunt in masura sa performeze cu mai multa independenta, care este adesea parte din motivul pentru care au ales sa conduca o companie mica.

 

  1. Cele mai bune in nisa

Este greu sa multumesti pe toata lumea, si acolo unde companiile mari incearca sa faca acest lucru, companiile mici se orienteaza pe o nisa pentru a le oferi exact ceea ce au nevoie.

 

  1. Contributiile locale

Comapniile mici ruleaza, de obicei, mai mult din veniturile lor in comunitatea lor locala. Acest lucru face ca economia locala sa fie mai puternica si rezistenta, care, la randul sau, face economia globala mai puternica.

 

  1. Diversitate

Exista mai multe companii mici decat mari. Asta inseamna o concurenta mai mare si mai multa inovatie.

 

  1. Un start-up mai usor

Costul de a pune pe picioare o companie mica este mult mai mic si se poate face si lucrand part-time.

 

  1. Drept la tinta

Proprietarii companiilor mici sunt mai susceptibili de a fi direct implicati in relatiile cu clientii lor. Acest lucru le permite sa fie la curent si pe aceeasi lungime de unda cu preocuparile si lucrurile care ii satisfac pe clienii lor.

 

  1. Sustenabilitate

Companiile mici sunt mai putin susceptibile de a dauna mediului inconjurator. Cel mai probabil serviciile lor deservesc comunitatii locale, ceea ce inseamna mai putin timp conducand un autovehicul si mai mult mers pe jos. Sunt mai constiente si au un control mai bun in ceea ce priveste costurile cu energia, fapt ce inseamna ca nu se vor angaja in practici risipitoare cum ar fi uitatul luminilor aprinse. Ele functioneaza, de cele mai multe ori, de acasa si, prin urmare, nu folosesc spatii comerciale sau de birouri.

 

Daca esti proprietar de companie mica sau persoana care desfasoara activitati independente, profita la maximum de aceste avantaje!

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Despre evaziunea fiscala

Conform legii 87/1994, republicata, modificata, cu agaugarile de rigoare, evaziunea fiscala este reprezentata de sustragerea prin orice mijloace de la...

Close