Multe afaceri mici si mijlocii au ajuns intr-un punct al dezvoltarii lor si si-au pus intrebarea: „Cum pot sa scad costurile si sa maresc veniturile?” In cazul in care si tu te afli in aceasta situatie, te-ai gandit la externalizarea serviciilor de contabilitate?
Desi acest lucru nu s-ar potrivi chiar oricarei companii, cele mai multe pot beneficia foarte mult dintr-un parteneriat cu o companie de outsourcing pentru a ajuta la reducerea costurilor si pentru a le permite sa se concentreze mai mult pe obiectul lor de activitate central. Contabilitatea a devenit unul dintre cele mai bune servicii de externalizat pentru companiile mici si mijlocii, dintr-o serie de motive.
- O mai buna utilizare a timpului.
Prin externalizarea serviciilor tale de contabilitate iti eliberezi timp pretios. Acest timp poate fi utilizat mai bine pe operatiunile zilnice si aducerea de noi clienti.
- Scaderea costurilor.
Contabilitatea externalizata iti economiseste bani prin eliminarea necesitatii de a plati un pachet de beneficii costisitoare unui angajat full time sau part time. Cand externalizezi contabilitatea platesti numai pentru serviciul de contabilitate si nimic altceva. Acest lucru iti reduce costurile de productivitate precum si costurile de salarizare. Analiza cost-beneficiu a contabilitatii externalizate versus contabilitatea in-house poate economisi pana la 40% din costurile lunare.
- Frauda redusa.
Victimele cele mai frecvente de frauda sunt companiile mici private care au mai putin de 100 de angajati. Acest lucru se datoreaza faptului ca cele mai multe dintre companii nu au acces la un controler sau CFO care ar putea sa interpreteze valorile KPI si ai metricilor care prezinta activitatea anormala in datele tranzactionale si de facturare. Controalele contabile si operatiunile de audit extern sunt responsabile pentru 26% din cazurile de detectie si prevenire a fraudelor. Cu servicii de contabilitate externalizate, companiile mici isi permit un CFO/controler care poate cauta semne de frauda si care poate sa implementeze controale corespunzatoare de protectie.
- Contabilii stiu contabilitate.
Prin externalizarea serviciilor de contabilitate la o firma de contabilitate profesionista, nu inseamna altceva decat ca angajezi o echipa de experti. Contabilii profesionisti cunosc toate codurile si legile fiscale de la a la z – in fond e treaba lor. Ei lucreaza non-stop pentru afacerea ta, tin pasul cu cele mai recente informatii fiscale, totul la jumatate de pret. Tu vei avea doar oamenii cei mai experimentati si calificati implicati in serviciile tale de contabilitate.
- Contabilitatea colaborativa este mai buna.
Indiferent cum ai privi-o, a avea o echipa de contabili profesionisti care sa lucreze la registrele tale contabile, e cu mult mai bine decat un singur angajat in-house. Fie esti tu, un contabil part-time sau angajat full-time care preia sarcina de contabilitate, activitatii in sine nu i se poate acorda atentia corespunzatoare. Exista sute de lacune si scutiri in legile contabile si doar un individ nu este suficient pentru a le gasi pe toate pentru tine. Externalizarea serviciilor tale de contabilitate iti asigura o echipa de oameni care se va asigura ca toate lucrurile sunt in ordine.
Acest lucru mai inseamna si ca poti avea departamentele separate unele de altele. Doar cu un contabil in-house e prea greu sa urmaresti ceea ce cumpara sau pe ce cheltuiesc banii departamentele din compania ta. Astfel apar si fisuri in livrarea serviciilor. Cu o echipa de contabili lucrurile stau cu totul altfel deoarece vei avea suficienti oameni incat sa poti urmari in detaliu ce se intampla in fiecare departament in parte.
- Optiuni scalabile.
Atunci cand externalizezi serviciile de contabilitate, procesul de a-ti extinde si de a-ti creste afacerea sau de reducere a cheltuielilor devine mai simplu. Firmele de contabilitate iti pot furniza o lista de optiuni, oferindu-ti feedback valoros si sugestii care, in final, iti vor creste veniturile. Oricare ar fi obiectivele tale pe termen lung, cu siguranta faptul ca vei castiga mai multi bani – sau ca vei reduce costurile dupa externalizare – te va ajuta sa le atingi. In esenta, externalizarea iti ofera flexibilitate si multe alte optiuni.