Afacere de familie – avantaje:
Pozitia in familie, de cele mai multe ori, determina cine va conduce o afacere de familie. Acesti lideri raman de obicei pe pozitie mai multi ani, pana intervin factori precum pensia, boala sau alte evenimente din viata.
Avand in vedere faptul ca nevoile familiei sunt pe primul loc, exista un sentiment mai mare de angajament si responsabilitate. Acest angajament pe termen lung duce la beneficii suplimentare, cum ar fi o mai buna intelegere a industriei, a organizatiei si muncii, relatii mai puternice cu clientii, dar si vanzari si strategii de marketing mai eficiente.
Nu vei auzi niciodata: “Dar asta nu scrie in fisa postului”. Membrii familiei sunt dispusi sa preia mai multe sarcini, asa cum nu se intampla la locurile de munca obisnuite, cu scopul de a asigura succesul afacerii.
Firmele non-familiale tintesc catre obiective trimestriale, pe cand cele familiale isi alcatuiesc strategii si isi seteaza tinte pentru mai multi ani, ba chiar, uneori, pentru zeci de ani.
Spre deosebire de angajatii obisnuiti, membrii familiei sunt dispusi sa contribuie cu propriile finante pentru a asigura succesul pe termen lung al afacerii. Acest avantaj este foarte la indemana mai ales in momentele mai dificile cum ar fi o criza economica.
Acestea fiind spuse, urmeaza ca saptamana viitoare sa va prezentam si cealalta parte a problemei, si anume dezavantajele pe care le are o afacere facute in familie.