5 intrebari pe care trebuie sa le pui atunci cand lucrezi cu un contabil

Cand investesti in serviciile unui contabil cu renume este foarte important sa stii ce anume sa intrebi si cand. Nu este suficient sa stii ca investita ta este profitabila, trebuie sa ai in vedere ca el sa faca ce este optim pentru compania ta.

  1. Care este metoda cea mai buna prin care te pot contacta si cat de des putem lua legatura?

 

Initial pare o intrebare mult prea simpla, dar comunicarea clara este cheia unei relatii de succes intre tine si contabil. Stabileste cat mai devreme care este modul prin care puteti tine legatura si periodicitatea.

 

  1. Cum ma poti ajuta sa ma pregatesc si sa supravietuiesc sezonului fiscal?

 

Stabilirea strategiei pentru perioada fiscala este motivul principal pentru care micile companii angajeaza un contabil. De asemena, este important de discutat despre posibilitatea aparitiei unor legi noi. Pentru a evita aglomerarea de la sfarsitul anului, ai face bine sa vorbesti cu al tau contabil din timp pentru a fi pregatit.

 

  1. Cum ma poti ajuta sa imi dezvolt afacerea?

 

Un contabil calificat trebuie sa aiba cunostintele necesare pentru a ajuta micii intreprinzatori la expansiune. Cresterea trebuie sa inceapa cu un plan financiar. Aminteste-ti sa actualizezi periodic acest plan financiar pentru a avea rezultate. Actionand asa, ai sanse mari sa evoluezi in domeniul tau

 

  1. Care este punctul meu de echilibru?

 

Contabilul tau ar trebui sa fie in stare sa determine daca afacerea ta are profit sau pierde bani. Daca iti cunosti punctul de echilibru este important sa stabilesti structura companiei tale in asa fel incat sa aiba profit. In felul acesta poti deduce cat trebuie sa produci pentru a-ti acoperi cheltuielile si a avea si castig.

 

  1. Cere-i sa evalueze estimativ valoarea afacerii tale.

 

Acest sarcina nu ar trebuie sa puna probleme unui contabil bun. El ar trebui sa inceapa prin examinarea planul tau financiar, iar primul pas ar fi examinarea fluxului de numerar. Alta metoda, putin mai dificila, este ca al tau contabil sa inteleaga cu intregime industria in care lucrezi si modul in care firma ta isi desfasoara activitatea.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Legea 177/2017 aduce 4 modificari majore in Codul Fiscal

Ce schimbari aduce in Codul Fiscal legea 177/2017? 1. Impozitul pe venit Incepand cu 1 august 2017,  daca societatile au...

Close