Duminica va fi organizata o noua extragere a bonurilor fiscale

extragere Ministerul Finantelor Publice a dat joi un  comunicat prin care anunta data la care va avea  loc o noua extragere a bonurilor fiscale, in luna  iulie:

 Loteria bonurilor fiscale aferenta lunii iunie va avea loc pe data de 17 iulie, incepand  cu ora 19.30. Extragerea va fi organizata in studioul TV al Loteriei Romane si va  putea fi transmisa, in direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea  semnalului audio-video de la studioul Loteriei Romane.

Vor fi acordate cel mult 100 de premii, fondul de premiere fiind de 1 milion de lei.

Selecția castigatorilor va fi realizata in doua etape. Astfel, duminica, 17 iulie 2016, va fi organizata prima etapa, care va consta in extragerea bilelor care vor determina ziua emiterii si valoarea bonurilor castigatoare. Dupa centralizare, daca numarul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizata cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri castigatoare.

Extragerea de duminica va avea doua etape:

– etapa I: va fi extrasa bila pentru determinarea zilei bonurilor castigatoare, cu numere de la 1 la 30;

– etapa II: vor fi extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor castigatoare.

Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), al Agenției Naționale de Administrare Fiscala (ANAF) si al C.N. „Loteria Romana” (CNLR) pentru o perioada de minim 30 de zile.

Extragerea va fi realizata cu urnele si bilele pe care Loteria Romana le utilizeaza pentru tragerile loto. Comisia de supraveghere va fi formata din cate un reprezentant al MFP, al ANAF si al CNLR. Bilele si urnele vor fi verificate in prezența comisiei inainte de tragere.

Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), copia actului de identitate si o cerere, la orice administrație fiscala din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ condițiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii, precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numarul unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF. In situația in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este imparțit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitații bonurilor castigatoare. Daca in urma centralizarii se constata depasirea numarului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

Detalii despre a doua etapa de selecție a castigatorilor Loteriei bonurilor fiscale:

In cazul realizarii celei de-a doua etape de selecție, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Si aceasta extragere va fi realizata cu urnele CNLR si va fi televizata, data organizarii acesteia urmand sa fie anunțata ulterior.

Numarul extras in cadrul acestei trageri va fi primul castigator. Pentru desemnarea celui de-al doilea, se aplica crescator la primul numar extras un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Pentru aflarea celorlalți castigatori, pasul se aduna succesiv la numarul desemnat anterior ca fiind castigator.

Daca in urma aplicarii acestei proceduri de selecție se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator din lista este dat de diferența dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referința si numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege, respectiv 100. In procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind castigatoare sunt eliminate din lista.

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in “Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticitații bonurilor fiscale castigatoare de catre Direcția Generala Antifrauda Fiscala.

NOTA:

Mai multe informații referitoare la Loteria bonurilor fiscale sunt disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la urmatorul link:

http://www.mfinante.ro/loteriabonurilor.html?pagina=loteriabonurilor

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Randamentele la titluri de stat au urcat incepand de la Brexit

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana - Brexit se face simtita in cadrul mai multor capitole. Bineinteles ca este valabila...

Close