Cum sa iti aloci salariul

 

Daca detii o companie si trebuie sa iti setezi bugetul, profitul pe care il obtii depinde foarte mult de tine. Desi in teorie a-ti stabili singur salariul suna minunat, in practica pentru multi antreprenori este o decizie dificila.

Ar trebui sa iei strictul necesar pentru a-ti acoperi cheltuielile? Sa te raportezi la cat iti poti permite in functie de afacerea ta? Sau sa aloci acelasi salariu pe care l-a avut pe vreme cand erai angajat?

Cea mai buna optiune este sa iei toti acesti factori in considerare, dar si multi altii. Pe de o parte, pentru a investi in afacerea ta, ar fi indicat sa renunti la o parte din venit temporar. Pe de alta parte, nici a primi mai putin decat valorezi nu reprezinta o alternativa buna. Aici sunt cativa factori de care e bine sa tii cont atunci cand vrei sa iti determini venitul.

Calculeaza de ce ai nevoie

Salariul tau va depinde de costul pe care il presupune nivelul tau de trai, situatia financiara si nivelul de datorii sau de economii pe care il ai. Pentru inceput, fa-ti o lista cu toate cheltuielile (foloseste-te de tabelul de mai jos). Asigura-te ca incluzi cheltuielile lunare, sezoniere si anuale.

1. Chirie/Rata la banca
2. Asigurare de sanatate
3. Cheltuieli pentru masina
4. Alte mijloace de transport
5. Asigurare masina
6. Activitati de recreere (fitness/restaurant/club)
7. Mancare
8. Utilitati
9. Cheltuiei de intretinere a casei
10. Cheltuieli cu cardul de credit
11. Cheltuieli pentru copii
12. Distractie
13. Alte cheltuieli
14. Total Cheltuieli Anuale
15. Economii personale
16. Salariu si alte venituri
17. Suma liniei 15 si 16
18. Scade linia 17 din linia 14 pentru salariul minim pe an
19. Imparte linia 18 la 12, pentru a afla salariul minim pe an

 

La totalul anual adauga cheltuielile personale, dupa care imparte la 12 si vei obtine salariul lunar de care ai nevoie. Dupa aceea, trebuie sa decizi care este procentul din economiile tale pe esti dispus sa investesti in stagiile incipiente ale companiei tale. Aceste economii trebuie sa fie separate de fondurile pe care le ai alocate pentru investitia in companie. Rezultatul final reprezinta salariul minim de care ai nevoie.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Read previous post:
Tu ce faci cu raportul financiar?

Multi dintre antreprenori contacteaza un contabil pentru ca sunt foarte pasionati de ceea ce fac si nu isi doresc sa...

Close