Mai mult de 85% dintre firmele multinationale intentioneaza ca in viitor sa isi imbunatateasca practicile de salarizare. Totusi, sefii acestor companii au declarat la unison ca sunt sceptici fata de capacitatea furnizorilor de servicii de salarizare sa gaseasca o solutie integrata aplicabila global.
Aceasta este concluzia unei noi cercetari apartinand Ernst & Young, Global Payroll: Myth or Reality. Studiul efectueaza o analiza pertinenta a raspunsurilor venite de la peste 150 de manageri ai unor firme de top si ai unor companii furnizoare de solutii de salarizare.
Circa 50% dintre cei care au luat parte la cercetare spun ca nu au in vedere ajustarea modelului de administrare a salarizarii cu care opereaza acum.
Totusi, mai mult de 3,5 din 10 manageri sustin ca au intentia de a se extinde pe noi piete. Studiul mai arata ca aproximativ 22% dintre respondenti detin in prezent un model global de salarizare. Cu toate acestea, specialistii vorbesc despre faptul ca acest aspect este valabil mai ales in cazul organizatiilor care opereaza cu un model unitar de salarizare.
Potrivit specialistilor de la Ernst&Young, principalele motive pentru care companiile isi propun sa externalizeze anumite servicii de calcul salarial sunt reprezentate de diminuarea costurilor administrarii de personal sau ale formarii profesionale a angajatilor, precum si pentru a evita rezultatele unor controale fiscale cu sanctiuni din partea autoritatilor.
Aproximativ 54% dintre sefii unor companii apreciaza ca solutia lor de salarizare este buna
De asemenea, unele firme au anuntat ca astfel isi propun sa pastreze confidentialitatea in privinta nivelului de salarizare al unor angajati.
In plus, multe companii se confrunta cu probleme referitoare la fluctuatia de personal in departamentul financiar sau cel de HR, asa ca sefii acestora prefera sa lucreze cu un furnizor extern de servicii.
Confom expertilor, organizatiile trebuie sa priveasca salarizarea ca pe un proces de afaceri important, care are nevoie de solutii globale si flexibile la nivel local.
Sondajul mai indica faptul ca numai 15% dintre respondenti apreciaza ca eficienta solutiilor lor de salarizare este foarte buna, in timp ce 54% dintre acestia considera ca solutia lor de salarizare este buna, insa ar mai putea sa fie imbunatatita.
Conform sondajului, primele trei criterii de care se tine cont pentru selectarea unui nou furnizor global de solutii de salarizare sunt: costurile – in cazul a 19%, acoperirea geografica (18%) si platforma tehnologica de care dispune compania, 10%.